WW2 Experience Tour

 • 4-daagse WW2 Experience Tour Holland
 • Tourdata:
  • 20 t/m 23 juli
  • 25 t/m 28 juli
 • Kosten: €429,- p.p.
 • Beginlocatie: Herenboerderij de Bunker, Valkenswaard
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van €100 p.p.
 • Aanmelden
Kampement

Deze speciale 4-daagse tour zal je mee terug nemen in de tijd van Operatie Market Garden, een van de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog op eigen bodem. Op een eigen en unieke wijze zullen de deelnemers de plekken gaan bezoeken waar hard gevochten is en waar vele slachtoffers zijn gevallen. Ook zal men door middel van educatie en bezoek aan musea een beter beeld krijgen van materiaal, tactiek, leefwijze, dankbaarheid en het belangrijkste: respect voor onze vrijheid. De dagen zullen leuk en leerzaam worden voor de deelnemers, waarbij de beleving centraal staat. Zo staan er diverse activiteiten gepland die in groepsverband zullen worden uitgevoerd en zal er elke dag een interactieve bezigheid plaatsvinden. Het doel van deze WW2 Experience Tour is om je mee terug te nemen in de tijd van 1940-1945 en zullen dan ook overnachten in deze stijl. Met deze unieke battlefieldtour maken we de deelnemers bewust van wat zich heeft afgespeeld in deze omgeving en zal het een reis worden om nooit meer te vergeten.

Kampement

INBEGREPEN IN DE REIS

 • Vervoer per luxe bus van Munckhof.
 • 3x overnachtingen in legertenten (excl eigen slaapzak en kussen)
 • 3x ontbijtbuffet, 3x lunchpakketten en 3x diners
 • Gebruik van sanitaire faciliteiten in de Herenboerderij
 • Interactieve activiteiten
 • Escape room in een bunker
 • Entreegelden musea
 • Tijdens de gehele tour voorlichting en informatie verzorgd door onze gids Danny.
 • Rondritten naar alle kenmerkende herdenkingsplekken.
 • Een uitgebreide excursie gids.
 • Toeristenbelasting.

EXCURSIES NAAR O.A.

 • Paulushoeve, landingsterrein
 • Brug bij Best
 • Brug bij Son
 • Hell’s Highway
 • Nuenen
 • Koevering
 • Bevrijdende Vleugels museum
 • Heteren crossroads
 • Brug bij Grave
 • Kamp Vught
 • Oorlogsmuseum Overloon
 • Leopoldsburg, Joe’s Bridge
 • de gevechten om de Peel

PROGRAMMA

Dag 1

Bunker

Op dag 1 zullen we verzamelen bij Herenboerderij de Bunker. Deze bijzondere locatie ligt aan de rand van Valkenswaard en is een rijksmonument uit de Tweede Wereldoorlog. In de herenboerderij bevind zich namelijk een afluisterbunker met manschappenverblijf en is gecamoufleerd met een landhuis eromheen. Het landhuis wordt omringd door 19.000 vierkante meter en dit is dan ook meteen de locatie waar wij de aankomende dagen zullen verblijven. Aankomend bij de Herenboerderij zullen de deelnemers worden ontvangen door de reisleiding en gids. Deze dag zal vooral in het teken staan van het opbouwen van de legertenten en het inrichten van de slaapvertrekken. De leiding zal de deelnemers uitleg geven over het opzetten en het gebruik van de legertenten. Tijdens deze bijzondere battlefieldtour zullen we overnachten op veldbedden (eigen kussen en slaapzak meenemen), om bij te dragen aan de jaren 40 ervaring. Ook zullen we voertuigen zien uit deze tijd en zal het kampement geheel in stijl worden aangekleed zoals het er vroeger ook uitzag. Tegen de middag zal er een presentatie worden gehouden over de Tweede Wereldoorlog en de aanloop naar Operation Market Garden. Na het avondeten zal er een avond spel gespeeld gaan worden om iets te leren over strategie in oorlogstijd en om de groep beter te leren kennen.

Dag 2

Begraafplaats

We beginnen deze dag met een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Tijdens het bezoek wordt er tekst en uitleg gegeven bij diverse voertuigen en diorama’s door onze gids. Dit museum richt zich vooral op de Tweede Wereldoorlog geschiedenis in Nederland en is het grootste museum in zijn soort. Het werd opgericht op basis van de resten van de slag om Overloon en er zijn vele kanonnen, tanks, wapens, uniformen, een B25-Mitchell bommenwerper en zelfs een Dakota C47 vliegtuig te zien. Na het museumbezoek zullen we de Gemenebest begraafplaats bezoeken en door het bos lopen richting de velden waar zware strijd is geleverd. Hier zullen de verhalen verteld worden over de gevechten om de Peel. De smalle strook land die tijdens Operatie Market Garden tussen Eindhoven en Arnhem was bevrijd, werd langzaam maar zeker verbreed, waarbij de Duitse tegenstand veel heviger was dan verwacht. In de middag gaan we via de Peel terug rijden richting Valkenswaard, waar we nog een aantal punten gaan bezoeken omtrent operation Market Garden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de brug bij Leopoldsburg, wat ook wel Joe’s bridge wordt genoemd en ook zullen we de Duitse militaire begraafplaats in Lommel bezoeken. Aan het einde van de dag zullen we weer terugkeren naar ons kampement en ook deze avond is er weer een activiteit gepland die in het teken staat van leiderschap en beslissingen. Bij de Herenboerderij is de afluisterbunker namelijk omgetoverd tot Escape Room, waarbij de kamers zijn gerelateerd aan de oorlogstijd in de Tweede Wereldoorlog.

Dag 3

Paulushoeve

Deze dag zullen we de route van Hell’s Highway (bekend uit de populaire serie band of brothers) gaan bezoeken. Tijdens het programma nemen we je mee langs de velden, wegen en lokaties waar in september 1944 hard is gevochten en waar onze bevrijders zijn geweest tijdens het begin van Operatie Market Garden. We bezoeken onder andere het landingsterrein bij de Paulushoeve op het voormalige landingsterrein waar een deel van de Amerikaanse 101st Airborne divisie op 17 september af sprong. De gids zal hier vertellen over hoe de landingen op die eerste dag van de operatie verliepen en over de gevaren die het met zich meebracht. Verder worden de aanvliegroutes naar Nederland toe besproken en de gevaren die de grote armada ondervond om in Nederland te komen. Ook staat de brug bij Best op de planning, waarbij de verovering van deze brug minder gemakkelijk verliep dan gedacht. De vernielde brug bij Son wordt besproken en ook gaan we naar Nuenen, waar een zwaar tankgevecht heeft afgespeeld en waarbij we het monument van de 101st Airborne Divisie zullen bezichtigen. Vervolgens zullen we de heuvels rond Koevering bezoeken waar een bloedige veldslag heeft plaatsgevonden, waarbij de opmars naar het noorden niet voor niets de Hell’s Highway werd genoemd. De brug bij Grave wordt ook nog bezocht, wat ook wel de John. S. Thompson brug genoemd wordt omdat zijn peleton hier landde en de brug moesten uitschakelen. Tenslotte bezoeken we het Crossroads monument in Heteren, het punt waarop de wegen van de Amerikaanse soldaten van de Easy-company van het 506de Parachute Infantry Regiment en van de soldaten van twee Duitse compagnies elkaar kruisten. Op de laatste gezamenlijke avond zal er een gezellig jaren 40’s feest gehouden worden na een uitgebreide BBQ op ons kampterrein.

Dag 4

Kamp Vught

Deze dag zullen we een bezoek gaan brengen aan museum Bevrijdende Vleugels te Best. Het museum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en met name aan Operatie Market Garden en staat in het gebied waarin militairen van de Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie landden. Het museum toont niet alleen de geschiedenis van de operatie, maar ook uitgebreidere informatie over de Tweede Wereldoorlog in Nederland, met name over de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding. Door middel van verschillende diorama’s, verdeeld over een aantal hallen, zijn scènes uit de Tweede Wereldoorlog opgezet, compleet met originele uniformen, voertuigen, vliegtuigen en andere voorwerpen uit de oorlogstijd. Hierna sluiten we de tour af met een rondleiding over Kamp Vught, om je een compleet andere zijde van de oorlog te laten zien. Kamp Vught was een van de drie Duitse concentratiekampen in Nederland en stond onder het beheer van de SS. In totaal werden ongeveer 32.000 mensen tussen januari 1943 en september 1944 korte of langere tijd opgesloten in het kamp. Naast 12.000 joden zaten in Vught onder meer politieke gevangenen, verzetsstrijders, Sinti en Roma (‘zigeuners’), Jehovah’s getuigen, zwervers, zwarthandelaren, criminelen en gijzelaars. Van hen vonden zeker 749 kinderen, vrouwen en mannen in het kamp de dood door honger, ziekte en mishandeling. We zullen hier de slachtoffers herdenken en ook zal de gids vertellen over het verschrikkelijke bunkerdrama en de kindertransporten die hier hebben plaatsgevonden. Tegen het einde van de middag zullen we weer terug zijn op het kampement, waarna deze indrukwekkende WW2 Experience tour op een passende manier wordt afgesloten.

~Het programma zoals hier is voorgesteld is geheel onder voorbehoud. Indien door onvoorziene omstandigheden hiervan afgeweken moet worden, kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld. Let op: de 2e tourdata kan in het Engels gegeven worden indien er te weinig Nederlands animo voor is.~

ACCOMMODATIE

Leger kampement

Tijdens deze unieke WW2 Experience Battlefieldtour zullen we overnachten in legertenten op veldbedden (eigen kussen en slaapzak meenemen). Ook zal het kamp aangekleed worden met attributen die kenmerkend zijn uit deze tijd, zoals WO2 kisten, camouflagenetten, kampvuren, biertafels en overige militaire materialen. Met deze bijzondere reis zullen we zoveel mogelijk teruggaan naar de jaren 40 tijd en zullen we ervoor zorgen dat het een echte belevenistour wordt. De diners tijdens de tour zullen worden verzorgd door bijpassende foodtrucks in legerstijl en op de laatste avond zullen we genieten van een uitgebreide BBQ. Tenslotte kan er gebruik worden gemaakt van de sanitaire faciliteiten in de nabijgelegen Herenboerderij de Bunker. Een battlefieldtour in deze stijl is nog niet eerder uitgevoerd en zal daardoor ook bijdragen aan een tour om nooit meer te vergeten!

Kampement

REISSOM EN TOESLAGEN

 • De gehele reissom bedraagt €429,- per persoon
 • Reis en/of annuleringsverzekering door deelnemers zelf af te sluiten.
 • Het minimum aantal deelnemers voor deze busreis is 25 personen en maximaal 40.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van  €100,00 per persoon.

Na uw aanmelding krijgt u de boekingsbevestiging toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staan ook de gegevens om uw betaling te voldoen. Houdt er rekening mee dat als u lang wacht met opgeven, de bus vol kan zijn. Hierdoor moeten we helaas elk jaar mensen teleurstellen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Contact
Aanmelden

Comments are closed