Herdenkingsreis met bezoek aan o.a. concentratiekamp Auschwitz. ~Kersteditie~

 • 8-daagse luxe rondreis naar o.a. kerstmarkten en Auschwitz/Birkenau
 • Tourdata: 15 t/m 22 december 2020
 • Prijs: €999,- p.p. op basis van een twee of driepersoonskamer
 • Toeslag 1-persoonskamer is €190,- in totaal
 • Exclusief €15,- per boeking voor GGTO garantiefonds.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van €100,- p.p.
 • Aanmelden
Krakau Kerstmarkt

INBEGREPEN IN DE REIS

 • Vervoer per luxe Top Class bus (veel beenruimte, panoramadak, bar aanwezig) van Kras Touringcars vanuit Utrecht (P+R Utrecht Lunetten) en Zevenaar (AC Restaurant).
 • 7x overnachting in mooie vier sterren hotels. U verblijft in luxe kamers met douche/bad/toilet en gratis wifi.
 • 7x uitgebreid ontbijt buffet, 4x lunchpakket en 5x drie-gangen keuze diners/dinerbuffet, waaronder een kerstdiner.
 • Optreden door een Poolse volksdansgroep op een boot aan de Wisla, onder het genot van een dinerbuffet.
 • Entreegelden voor alle musea en excursies, waaronder Auschwitz en Birkenau, Schindler museum, Krakau, Dresden, Wieliczka zoutmijn, Buchenwald en Theresienstadt.
 • Tijdens de gehele tour voorlichting en informatie verzorgd door onze gids Danny Frenken.
 • Rondritten naar alle kenmerkende herdenkingsplekken.
 • Een uitgebreide excursie gids.
 • Toeristenbelasting.

EXCURSIES NAAR O.A.

 • Kerstmarkten in Krakau & Dresden
 • Zoutmijn grot Wieliczka
 • Concentratiekamp Buchenwald
 • Schindler museum en fabriek
 • Huis van Oskar Schindler
 • Villa Amon Göth
 • The ”Grey House”
 • Werkkamp Plaszow
 • Oude Joodse Ghetto (Kazimierz)
 • Rynek Glowny plein in Krakau
 • 6 uur durende tour in Auschwitz I & Auschwitz II Birkenau
 • Kasteel Wawel
 • Gebombardeerde stad Dresden
 • Concentratiekamp Theresienstadt

Bezoek de kerstmarkten in Krakau en Dresden tijdens deze unieke herdenkingsreis naar o.a. concentratie -en vernietigingskamp Auschwitz. Tijdens deze speciale reis zullen we de talloze slachtoffers van de Holocaust herdenken en meerdere concentratiekampen bezoeken. Ook krijgt u een rondleiding door de Wieliczka Zoutmijn grotten, wat een van de oudste zoutmijn ter wereld is. Auschwitz. Een concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog dat bestaat uit Auschwitz I, Auschwitz II-Birkenau en Auschwitz III-Monowitz. Het staat in de geschiedenisboeken beschreven als het grootste complex van alle Duitse kampen en geldt als symbool voor de Holocaust. Tijdens deze bijzondere herdenkingsreis bezoeken we o.a. Auschwitz onder leiding van een deskundige (Nederlandse) gids en de Oskar Schindler fabriek die wereldberoemd is geworden door de oscarwinnende film ”Schindler’s List“. In Auschwitz en Birkenau neemt de gids u mee langs de foto’s, documenten en persoonlijke voorwerpen van de gevangenen en ook langs de ruïnes van de gaskamers. Hiernaast zal er ook een bezoek worden gebracht aan de concentratiekampen Buchenwald en Theresienstadt in Duitsland en Tjechië, waarbij u een goed beeld krijgt van wat de Holocaust heeft aangericht. Aan het einde van deze aangrijpende reis zullen we ook nog naar de historische stad Dresden rijden. Op deze plek werd in de nacht van 13 op 14 februari 1945 door een controversiële geallieerde bombardement de prachtige binnenstad verwoest en vielen er 25.000 doden onder de burgerbevolking. Deze bijzondere reis is bedoeld om de herinnering aan de slachtoffers in leven te houden en te herdenken wat zich hier heeft afgespeeld. Wilt u meer weten over het complete programma van deze unieke kerstreis? Leest u dan het reisprogramma door en meld u aan.

Krakau Kerstmarkt breed

PROGRAMMA

Dag 1

Buchenwald

Vandaag zullen we met de Top Class bus van Kras om 07:00 vertrekken vanuit Utrecht (P+R Utrecht Lunetten), waarna we om 08:00 de rest van de deelnemers op zullen halen bij de extra opstapplek in Zevenaar (AC Restaurant). We rijden als eerste richting voormalig Concentratiekamp Buchenwald, wat een van de meest bezochte gedenkplaatsen uit de Tweede wereldoorlog is in Duitsland. De kamppoort met de bunker is samen met enkele wachttorens bewaard gebleven. Het crematorium staat er ook nog en het vroegere kledingmagazijn huisvest nu een indrukwekkende permanente tentoonstelling. Tijdens de rit hiernaartoe zullen er films en documentaires worden getoond over de verschillende herdenkingsplekken die we gaan bezoeken en tevens zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants. Eenmaal in kamp Buchenwald aangekomen krijgen we een rondleiding verzorgd door een plaatselijke Nederlandse gids. Na dit bezoek aan het museum rijden we door naar ons hotel in het dichtbijgelegen plaatsje Weimar. Hier zullen we overnachten en ook genieten van een diner buffet.

Dag 2

Auschwitz

De volgende dag zullen we na het uitgebreide ontbijtbuffet weer verder reizen naar Krakau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Krakau de hoofdstad van het nazi-Duitse General-Gouvernement en dit is nog altijd op veel plekken terug te vinden in de stad. Eenmaal aangekomen in Krakau gaan we eerst inchecken in het Kossak hotel en genieten van ons 3-gangen diner.  In de avond zullen we met de gids een rondje lopen om het Wawel kasteel wat vlakbij het hotel is gelegen. De Wawel heuvel vormt het hart van Krakau. Op deze kleine heuvel midden in de stad staat het fantastische Wawel kasteel met op de binnenplaats de grote Wawel kathedraal. Hier vindt Krakau zijn oorsprong en het is voor bezoekers vaak de eerste plek die ze willen zien in de stad.

Dag 3

Auschwitz 1

Auschwitz en Birkenau bezoeken. De derde dag zal waarschijnlijk de zwaarste dag worden van de hele reis, vandaag zullen we namelijk naar Auschwitz I en Auschwitz II Birkenau gaan, waarbij we een 6 uur durende rondleiding krijgen verzorgd door plaatselijke gidsen en onze Nederlandse gids. Auschwitz was het grootste van alle Duitse concentratie en vernietigingskampen, waarbij er ongeveer 1.3 miljoen mensen zijn vermoord. Veel mensen kennen de eindeloze verhalen van wat er hier allemaal heeft afgespeeld, maar het beste is om het met eigen ogen te zien om er een gevoel bij te krijgen. De onvoorstelbare wreedheden die hier hebben plaatsgevonden gaan de menselijke geest te boven en dit bezoek zal dan ook voor altijd in onze gedachten blijven. Tijdens onze tour in Auschwitz en Birkenau zullen we verschillende plekken bezoeken, zoals het Nederlandse blok waarin een expositie wordt gehouden over de Nederlanders die naar Auschwitz zijn gedeporteerd, de ruïnes van de gaskamers en crematoria, de Sauna, een reconstructie van de ”dodenmuur” en natuurlijk de verschillende barakken. Deze gehele dag zal in het teken staan van het herdenken van de Holocaust slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog op verschrikkelijke wijze zijn omgekomen. Aan het einde van deze dag kunt u op eigen gelegenheid in de mooie stad Krakau dineren en alvast de sfeer van de kerstmarkt op het plein proeven. In december is het grote marktplein in Krakau omgetoverd tot een echte kerstbeleving. Er zijn houten stalletjes met kerstspullen te vinden, kraampjes met warm eten en drinken, en het hele plein is verlicht in de kerstsfeer. De kerstmarkt in Krakau wordt ook wel een van de leukste kerstmarkten ter wereld genoemd.

Dag 4

Joodse Ghetto

Deze dag zal grotendeels in het teken staan van Oskar Schindler en een aantal plekken die ook in de film Schindler’s list naar voren komen. Schindler is bekend geworden doordat hij gebruik maakte van goedkope Joodse arbeiders in zijn fabriek die hij uiteindelijk gered heeft van de dood. Hij behandelde zijn Joodse werknemers goed en hield 1.100 van hen uit handen van de nazi’s. Allereerst bezoeken we het voormalig werkkamp Plaszow. Het kamp werd in december 1941 in gebruik genomen onder de leiding van de Weense SS-commandant Amon Göth, die bekend stond om zijn gewelddadige acties. Ook bezoeken we “the Grey House”, een SS verhoorgebouw wat ook wel “the House of Horrors” werd genoemd door de gevangenen van het Plaszow kamp. Op de route zullen we ook een aantal gedenktekens bezichtigen. Na deze wandeling komen we uit bij de emaillefabriek van Schindler, die is omgevormd tot een uniek museum dat het verhaal vertelt van de stad Krakau vanaf de jaren 1939 tot 1946. Het tweede deel van de dag speelt zich af in het oude Joodse Ghetto. Hier zullen we beginnen bij het heldenplein ”Plac Bohaterow Getta”, waarna de weg zich vervolgt langs meerdere stops door het ghetto om uiteindelijk bij het voormalig Adolf Hitler plein uit te komen midden in de stad van Krakau. Hierna heeft u vrije tijd om het mooie centrum van Krakau te ontdekken. Op deze laatste avond in Krakau zullen we genieten van een buffetdiner op een boot, met als afsluiting een traditioneel Pools optreden verzorgd door een folk groep!

Dag 5

Wieliczka

Vandaag zullen we beginnen met een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn nabij Krakau. Het winnen van zout in deze grot werd voor het eerst gedaan in 1044 en is daarmee een van de oudste zoutmijnen ter wereld. In totaal zijn de gangen 300 kilometer lang en 327 diep. De zoutmijn werd tijdens de Tweede Wereldoorlog o.a. als opslagplaats gebruikt door de Duitse bezetter. De Wieliczka zoutmijn staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als bezoekers krijg je in verschillende tours uitleg over het werken in de mijn door de eeuwen heen. Ook komen de ondergrondse meren en indrukwekkende kunstwerken gemaakt van zout ruimschoots aan bod. Het meest opvallende is een complete ondergrondse kathedraal, waarin alles is opgetrokken uit zout. In de middag krijgt u vrije tijd om op eigen gelegenheid de bekende kerstmarkt op het plein in Krakau te bezoeken met als afsluiter een uniek kerstdiner in ons hotel.

Dag 6

Dresden

Vandaag verlaten we de stad Krakau, om onze reis te vervolgen richting Dresden. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog vooral bekend geworden doordat er in de nacht van 13 op 14 februari 1945 door de Britten en Amerikanen twee zeer zware luchtaanvallen met brand en brisantbommen werden uitgevoerd. Ruim 25.000 mensen verloren het leven en 75.000 woningen verdwenen van de kaart. Het bombardement wordt dan ook wel gezien als een van de grootste oorlogsmisdaden van de Geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eenmaal aangekomen in Dresden krijgen we een rondleiding door de stad waarbij kenmerkende verhalen worden verteld over dit bombardement. In de avond bent u vrij om in de stad te dineren op eigen gelegenheid en te genieten van de kerstmarkt in Dresden. De Dresdner Striezelmarkt is opgericht in 1434 en is daarmee de oudste kerstmarkt in Duitsland.

Dag 7

Theresienstadt

Vandaag zullen we in de ochtend vetrekken naar voormalig concentratiekamp en ghetto Theresienstadt. De garnizoensstad Theresienstadt, ook wel bekend onder de huidige naam Terezín, werd door de Gestapo gebruikt als ghetto om Joden uit verschillende landen bijeen te voegen waardoor het de functie van Concentratiekamp kreeg. Zowel Joden uit Tsjecho-Slowakije als uit Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Nederland werden naar Theresienstadt getransporteerd. Hierbij zullen wij onder andere een bezoek brengen aan het kleine fort, het Ghetto museum en de Magdeburg barakken. In de middag heeft u nog vrije gelegenheid om het centrum van Dresden te bewonderen, waarna in de avond een laatste dinerbuffet gepland staat.

Dag 8

Aan alles komt een eind en we zullen na deze informatieve, indrukwekkende en emotionele 7 dagen weer terug rijden naar Zevenaar en Utrecht. Hopelijk met een herinnering die voor altijd bij ons zal blijven.

~Het programma zoals hier is voorgesteld is geheel onder voorbehoud. Indien door onvoorziene omstandigheden hiervan afgeweken moet worden, kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld~

Auschwitz Birkenau

ACCOMMODATIES

Leonardo hotel Weimar

Dit elegante 4-sterrenhotel biedt een restaurant en een healthclub met een binnenzwembad. Het ligt op een rustige, groene locatie naast het Park an der Ilm. WiFi is gratis beschikbaar in het hele hotel. De ruime kamers van het Leonardo Hotel Weimar zijn voorzien van airconditioning, een satelliet-tv en een modern bureau. Verder is er een gratis internetterminal in de lobby. De spa van het Leonardo Weimar heeft een opvallend glazen plafond en biedt een sauna, een moderne fitnessruimte en een hot tub. Er worden diverse massages en schoonheidsbehandelingen aangeboden. Bij het restaurant Esplanade van het Leonardo staan Thüringer gerechten en internationale specialiteiten op de menukaart. Voor ontspanning kunt u terecht bij de biertuin, de Kolonnadenbar en de bistro met een bowlingbaan en biljartfaciliteiten.

Leonardo hotel Weimar

Hotel Kossak, Krakau

Na deze overnachting zullen we doorrijden naar Krakau om vervolgens in het 4-sterren hotel Kossak te verblijven. Hotel Kossak is een designhotel in het centrum van Krakau en biedt chique, moderne kamers met gratis WiFi en airconditioning. Het hotel heeft een 24-uursfitnesscentrum en een sauna. Hotel Kossak bevindt zich in een pittoreske omgeving, vlak bij de rivier de Wisla en op slechts 500 meter van het kasteel van Wawel. Te voet bent u binnen 10 minuten bij het centrale marktplein. In de ochtend kunt u genieten van een smakelijk ontbijt, geserveerd in restaurant Percheron. Het restaurant Cafe Oranżeria is gelegen op de 7e verdieping en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over Krakau. In dit restaurant zullen wij ook genieten van een speciaal kerstdiner voor onze groep.

Kossak Hotel

Westin Bellevue Hotel

De laatste twee avonden zullen we overnachten in het 4-sterren Westin Bellevue hotel in de stad Dresden. Dit luxe hotel is gesitueerd aan de pittoreske Elbe rivier in de binnenstad van Dresden en biedt een mooi uitzicht over de oude stad. Ook dit hotel beschikt over een wellnesscentrum waar tegen een kleine vergoeding gebruikt kan worden gemaakt van het binnenzwembad, de fitness en de sauna. In het verblijf is er overal gratis WIFI en ook is er een restaurant en een bar te vinden waar we zullen genieten van een buffetdiner als afsluiter van deze zware en indrukwekkende reis. Ieder kamer in het hotel is voorzien van een flatscreen TV en een badkamer met douche/bad, wc en haardroger.

Westin Bellevue Hotel

REISSOM EN TOESLAGEN

 • De gehele reissom bedraagt €999,- per persoon op basis van een twee of driepersoonskamer.
 • Toeslag 1-persoonskamer is €190,- in totaal.
 • Exclusief €15,- per boeking voor bijdrage garantiefonds GGTO.
 • Reis en/of annuleringsverzekering door deelnemers zelf af te sluiten.
 • Het minimum aantal deelnemers voor deze busreis is 25 personen en maximaal 40.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van  €100,00 per persoon.

Na uw aanmelding krijgt u de boekingsbevestiging toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staan ook de gegevens om uw betaling te voldoen. Houdt er rekening mee dat als u lang wacht met opgeven, de bus vol kan zijn. Hierdoor moeten we helaas elk jaar mensen teleurstellen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Contact
Aanmelden

Comments are closed