5-daagse Deluxe Reis Normandië

 • 21 t/m 25 maart 2020 (GEANNULEERD)
 • 27 t/m 31 maart 2021
 • Prijs: €719,- p.p. op basis van een twee of drie-persoonskamer
 • Toeslag eenpersoonskamer is €120,- in totaal.
 • Exclusief €15,- per boeking voor GGTO garantiefonds.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van €100 p.p.
 • Aanmelden

Normandië deluxe tour

Altijd al eens een rondreis in Normandië willen doen, maar liever in een kleinere groep en met wat meer luxe tijdens de reis waarbij u nergens aan hoeft te denken? Dan is de Normandië Deluxe reis misschien wel iets voor u. Tijdens deze complete reis komen er veel indrukwekkende plaatsen van Normandië aan bod, leert u alles over D-Day en reizen we met een kleiner gezelschap (maximaal 30 personen in plaats van 50), waardoor er meer ruimte is om stil te staan bij de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Verder verblijven we in een luxe landhuis uit de 13e eeuw, hebben we een aangepast bijzonder programma, rijden we in een Top Class bus met panorama dak en met vele extra’s en zitten ook bijna alle maaltijden bij de reissom inbegrepen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vervoer per luxe Top Class touringcar van Kras met panorama dak en veel luxe extra’s vanuit Utrecht (P+R Utrecht Lunetten) met extra opstapplek in Breda (Prinsenbeek Station) en Lokeren (McDonalds, België).
 • 4x overnachting in het karakteristieke hotel; Ferme de la Rançonnière.
 • 4x uitgebreid ontbijt buffet, 3x lunchpakket en 4x driegangen diners.
 • Entreegelden voor 11 musea (waaronder een D-Day experience in een flight simulator!)
 • Aangepast programma (waaronder een avondwandeling en meditatie op het strand!)
 • Tijdens de gehele tour voorlichting, informatie, toelichting, commentaar en achtergronden over de slag om Normandië, verzorgd door gids Danny.
 • Rondritten naar alle kenmerkende plekken van Normandië met een kleine groep.
 • Een uitgebreide excursie gids
 • Toeristenbelasting

PROGRAMMA

Dag 1

Pegasus Bridge

Vandaag zullen we vertrekken vanuit Utrecht om 07:00 uur (P+R Utrecht Lunetten), met een extra tussenstop in Breda om 08:00 uur (Prinsenbeek station). Tijdens de rit zullen er films en documentaires worden getoond over de invasie en tevens zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants. Eenmaal in Normandië aangekomen zullen we als eerste een stop maken bij de oorlogsbegraafplaats Ranville, waar veel slachtoffers liggen begraven van de 6e luchtlandingsdivisie. Hierna rijden we door in de richting van Bénouville, waar de Pegasus Bridge zich bevindt en waar we ook het museum zullen bezoeken die speciaal gewijd is aan de 6th British Airborne Divisie. Op deze plek staat de bekende brug, een kopie van een Horsa Glider en talloze andere objecten. Na deze korte introductie en bezoek aan het museum, rijden we naar ons  luxe13e eeuwse boerderijhotel ”Ferme de la Ranconniere”waar we de komende dagen zullen overnachten en waar we ook zullen genieten van de 3-gangen diners.

Dag 2

Longues sur Mer

Na het uitgebreide ontbijtbuffet zullen we vandaag vertrekken richting de mooie stad Bayeux! In de Tweede Wereldoorlog is Bayeux de eerste grotere plaats die op D-Day bevrijd werd en daardoor is de stad gelukkig grotendeels gespaard gebleven. Tijdens onze halve dag in Bayeux zullen we meerdere plekken bezoeken, waaronder het Memorial museum of the Battle of Normandy, de imposante Notre Dame Kathedraal, het eeuwenoude ”Tapijt van Bayeux”, en de Britse militaire begraafplaats. Na Bayeux vervolgen we onze weg naar de batterijen van Longues sur Mer.  Deze batterij is uitgerust met 150mm kanonnen, gevestigd in kazematten en een range-finding post, ingebed in de zijkant van de klif. De Longues sur Mer batterij is de enige batterij in de regio die nog in het bezit is van goed bewaarde kanonnen. Als afsluiter van de dag brengen we nog een bezoek aan de kunstmatige haven in Arromanches met daarbij het Musée du débarquement. De kunstmatige haven in Arromanches was essentieel om versterkingen en materiaal naar het continent te krijgen en is nog altijd goed zichtbaar wanneer we deze plek en het museum bezoeken. Na het museum zullen we nog een bioscoop in gaan waar een 360 graden film wordt vertoond over de Battle of Normandy.

Dag 3

Colleville sur Mer

We beginnen de dag vandaag met een bezoek aan het Overlord museum vlakbij Omaha Beach. Dit museum vertoond de periode van de geallieerde landingen tot aan de bevrijding van Parijs. Hier zijn ook persoonlijke items te bezichtigen en meer dan 35 tanks, voertuigen en wapens. Na het bezoek aan het museum rijden we door naar de Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer, uitkijkend op het strand van Omaha Beach. Op deze immense begraafplaats van 70 hectare groot, liggen in totaal 9.387 gedenktekens die in kaarsrechte lijn lopen over het gazon. Deze plek is wereldwijd bekend geworden vanwege de scène in Steven Spielbergs ‘Saving Private Ryan’.  Na dit indrukwekkende bezoek rijden we door naar Pointe du hoc, een maanlandschap van kraters en bunkers op een klip langs de Normandische kust tussen Omaha en Utah Beach. Hierna staat een rondleiding bij “Grandcamp Maisy” op de planning, een onlangs opgegraven en vergeten bunkercomplex. De Duitse begraafplaats ”La Cambe” komt als laatste aan bod. Hier zal bij een bepaald graf het verhaal verteld worden over een bekende Duitse tank-ace.

Dag 4

Normandië Sherman Tank

We beginnen de dag met het rijden door Carentan om te zien waar onder andere Easy company heeft gestreden om deze plaats in te nemen. Hierna zullen we een highlight van de tour beleven door naar het paratroopers museum ‘’Dead man’s corner’’ te gaan in St-Côme-du-Mont. Hier zullen we namelijk ook in een flight simulator van een Dakota C47 gaan zitten om de D-Day experience nog indrukwekkender te maken. De tocht zullen we voortzetten naar St. mere Eglise. Hier bezoeken we het Airborne museum die een eerbetoon brengt aan de legendarische gebeurtenissen van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e en de 101e divisie die werden gedropt boven Sainte-Mère-Eglise tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944. Hierna kunt u de bekende kerk bezoeken waar het verhaal over John Steele wordt verteld. De batterij van Azeville staat daarna op de planning en hier zullen we een rondleiding krijgen door de gangenstelsels van dit voormalig Duitse complex. Na deze rondleiding zullen we een strandwandeling maken op Utah Beach met optioneel een meditatie/bezinningsmoment op het strand als daar animo voor is. Mocht de tijd het toelaten dan zullen we ook nog het monument bij Brecourt Manor bezoeken waar Lieutenant Winters (bekend van Band of Brothers) destijds  met zijn mannen van Easy Company,  de taak kreeg om de Duitse kanonnen uit te schakelen. We zullen de dag afsluiten met een bezoek aan het kerkje van Angoville-au-plain, waar tijdens de Battle of Normandy een hulppost was opgezet. Optioneel is er in de avond nog een avondwandeling gepland waarbij onze gids u mee terug neemt in de tijd met behulp van verhalen en attributen over de Tweede Wereldoorlog in het gebied rondom het hotel.

Dag 5

Honfleur

De laatste dag zullen we afsluiten met een bijzonder bezoek aan het mooie stadje Honfleur aan de Seine. Hier wordt verteld wat de Tweede Wereldoorlog geschiedenis heeft aangericht en bezoeken we het bevrijdingsmonument Honfleur. Hierna heeft u nog even vrije tijd om op eigen gelegenheid de pittoreske straatjes te bewandelen wat vooral geliefd is bij vele kunstschilders. Aan alles komt helaas een eind en we zullen na deze informatieve en indrukwekkende 5 dagen weer terug rijden naar Breda, met als eindpunt Utrecht omstreeks 20:00 uur.

~Het programma zoals hier is voorgesteld is geheel onder voorbehoud. Indien door onvoorziene omstandigheden hiervan afgeweken moet worden, kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld~

ACCOMMODATIE

Ferme de la Rançonnière

Tijdens deze Normandië Deluxe tour zullen we overnachten in het mooie Ferme de la Rançonnière. Dit karakteristieke middeleeuwse landhuis uit de 13e eeuw ligt op 3 km van de kust van Normandië. Het heeft traditioneel ingerichte kamers, allemaal met een eigen badkamer, een satelliet-tv en gratis WiFi. In het restaurant van het Ferme de la Rançonnière worden regionaal geïnspireerde Franse gerechten en een ontbijtbuffet geserveerd. U kunt ook heerlijk ontspannen met een drankje bij de bar van het hotel, in de tuin of op het terras. Het hotel bevindt zich in een rustige, groene omgeving in het vredig dorpje Bessin, het land van Willem de Veroveraar. Ferme de la Ranconniere scoort een 9.1 op Booking.com en staat op nummer 5 van de beste hotels in Normandië!

Ferme de la Rançonnière

REISSOM EN TOESLAGEN

 • De gehele reissom bedraagt €719,- per persoon op basis van een twee of driepersoonskamer.
 • Toeslag 1-persoonskamer is €120,- in totaal.
 • Exclusief €15,- per boeking voor bijdrage garantiefonds GGTO.
 • Reis en/of annuleringsverzekering door deelnemers zelf af te sluiten indien gewenst.
 • Het minimum aantal deelnemers voor deze busreis is 20 personen en maximaal 30.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van  €100,00 per persoon.

Na uw aanmelding krijgt u de boekingsbevestiging toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staan ook de gegevens om uw betaling te voldoen. Houdt er rekening mee dat als u lang wacht met opgeven, de bus vol kan zijn. Hierdoor moeten we helaas elk jaar mensen teleurstellen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Contact
Aanmelden

Comments are closed