Traditionële reis Normandië

 • Tourdata:
  • 2 t/m 6 mei 2020 (GEANNULEERD)
  • 8 t/m 12 juli 2020 – €549,- p.p
  • 21 t/m 25 oktober 2020 – €549,- p.p.
  • 1 t/m 5 mei 2021 – €569,- p.p.
  • 10 t/m 14 juli 2021 – €569,- p.p.
  • 23 t/m 27 oktober 2021 – €569,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer is €100,- in totaal.
 • Exclusief €15,- per boeking voor GGTO garantiefonds.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van €100,- p.p.
 • Aanmelden

Longues sur Mer

Operatie Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de grootste westerse invasie door de geallieerden die begon in Normandië. De eerste dag van deze operatie wordt aangeduid met D-Day, een naam die wereldwijd bekend is geworden en nog elk jaar op 6 juni herdacht wordt. Op deze historische dag gingen de geallieerde troepen in Normandië aan land en dit werd uiteindelijk het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Veel sporen van deze heftige strijd zijn nog terug te zien en deze exclusieve Traditionele reis naar Normandië neemt u mee langs alle kenmerkende plekken zoals de invasiestranden, de Atlantic Wall, begraafplaatsen musea en bunkers. Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat zich hier heeft afgespeeld en wordt er onder begeleiding van een deskundige gids alles uitgelegd over dit belangrijke keerpunt in de geschiedenis.

Colleville sur Mer

INBEGREPEN IN DE REIS

 • Vervoer per luxe bus van Kras Touringcars vanuit Utrecht (P+R Utrecht Lunetten) met extra opstapplekken in Breda (Prinsenbeek Station) en Lokeren (McDonalds, België).
 • 4x overnachting in het Brit hotel in Caen (mei & okt reis) of het Otelinn hotel in Caen (juli reis)
 • 4x uitgebreid ontbijt buffet en 2x 3-gangen diners (exclusief drankjes).
 • Entreegelden voor 8 musea (waaronder een D-Day experience in een flight simulator!).
 • Onze gids Danny zal tijdens de gehele tour voorlichting geven over de invasie in Normandië.
 • Rondritten naar alle kenmerkende plekken van Normandië.
 • Een uitgebreide excursie gids.
 • Toeristenbelasting.

EXCURSIES NAAR O.A.

 • Pegasus bridge museum
 • Begraafplaats Ranville
 • Grandcamp Maisy
 • Sainte-Mère-Église
 • Duitse begraafplaats la Cambe
 • Dead Man’s Corner
 • Batterij Azeville
 • Omaha Beach, Sword Beach, Utah Beach
 • Sainte-Marie-du-Mont
 • Angoville au Plain
 • Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer
 • Pointe du Hoc
 • Longues sur Mer
 • Arromanches

PROGRAMMA

Dag 1

Pegasus Bridge

Vandaag zullen we vertrekken vanuit Utrecht om 07:00 uur (P+R Utrecht Lunetten), met een extra tussenstop in Breda om 08:00 uur (Prinsenbeek station, Breda). Tijdens de rit zullen er films en documentaires worden getoond over de invasie en tevens zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants. Er wordt aangeraden om op deze dag een eigen lunchpakket mee te nemen. Eenmaal aangekomen in Normandie rijden we door in de richting van Bénouville, waar de Pegasus Bridge zich bevindt en waar we ook het museum zullen bezoeken die speciaal gewijd is aan de 6th British Airborne Divisie. Op deze plek staat de bekende brug, een copy van een Horsa Glider en talloze andere objecten. Na deze korte introductie en bezoek aan het museum rijden we door naar de begraafplaats Ranville. Deze oorlogsbegraafplaats bevat 2235 graven van gevallenen uit het Gemenebest, voornamelijk van de 6e luchtlandingsdivisie. Hierna rijden we door naar ons hotel in Caen waar we de komende dagen zullen overnachten.

Dag 2

Grandcamp Maisy cannon

Na het uitgebreide ontbijt zullen we vandaag vertrekken richting “Grandcamp Maisy”, een onlangs opgegraven en vergeten bunkercomplex.  De tocht zullen we voortzetten naar Sainte-Mère-Église, waar men de gelegenheid zal hebben om een lunch te nuttigen. Na de lunch zullen we het Airborne museum bezoeken die een eerbetoon brengt aan de legendarische gebeurtenissen van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e en de 101e divisie die werden gedropt boven Sainte-Mère-Église tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944. Hierna kunt u de bekende kerk bezoeken waar het verhaal over John Steele wordt verteld. Na dit bezoek zullen we onze weg vervolgen richting de Duitse begraafplaats La Cambe. Hier zal bij een bepaald graf het verhaal verteld worden over een bekende Duitse tank-ace. In de avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in de bruisende binnenstad van Caen.

Dag 3

Batterij Azeville

Deze dag vertrekken we weer met de bus en zal grotendeels in het teken staan van de HBO miniserie “Band Of Brothers”. We beginnen de dag met Carentan om te zien waar onder andere Easy company heeft gestreden om deze plaats in te nemen. Hierna zullen we een highlight van de tour beleven door naar het paratroopers museum “Dead man’s corner” te gaan in St-Côme-du-Mont. Hier zullen we namelijk ook in een flight simulator van een Dakota C47 gaan zitten om de D-Day experience nog indrukwekkender te maken. Onze volgende stop zal meer in het teken staan van het Duitse afweergeschut, oftewel een bezoek aan de batterij van Azeville waar we een uitgebreide rondleiding krijgen door alle gangenstelsels. Na deze ervaring zullen we een strandwandeling maken over Utah Beach, waar ook een M4 Sherman tank staat.  Hierna zullen we kort stoppen bij het monument van Richard D. Winters, gewijd aan alle troepen die het eerste aan land kwamen in Normandië. De kerk van Sainte-Marie-du-Mont staat daarna op onze planning en deze plek is het meest bekend geworden doordat de 101ste Airborne divisie hier stuitte op de Duitse Werhmacht op D-Day. Vervolgens komt het monument van Brecourt Manor kort aan bod, hier heeft Lieutenant Winters (bekend van Band of Brothers) destijds  met zijn mannen van Easy Company,  de taak gekregen om de Duitse kanonnen uit te schakelen. Tenslotte reizen we door naar het kerkje van Angoville-au-plain, waar tijdens Battle of Normandy een hulppost was opgezet.

Dag 4

Colleville sur Mer

Vandaag rijden we als eerste naar Point du Hoc, een maanlandschap van kraters en bunkers op een klif langs de Normandische kust tussen Omaha en Utah Beach. Vervolgens zullen we naar de Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer rijden, uitkijkend op het strand van Omaha Beach. Op deze immense begraafplaats van 70 hectare groot, liggen in totaal 9.387 gedenktekens die in kaarsrechte lijn lopen over het gazon. Deze plek is wereldwijd bekend geworden vanwege de scène in Steven Spielbergs “Saving Private Ryan”. De batterijen van Longues sur Mer staan daarna op het programma die was uitgerust met 150mm kanonnen, gevestigd in kazematten en een range-finding post, ingebed in de zijkant van de klif. De Longues sur Mer batterij is de enige batterij in de regio die nog in het bezit is van de goed bewaarde kanonnen. Als afsluiter van de dag brengen we nog een bezoek aan de kunstmatige haven in Arromanches met daarbij een 360 graden film over de Battle of Normandy. De kunstmatige haven in Arromanches was essentieel om versterkingen en materiaal naar het continent te krijgen en is nog altijd goed zichtbaar wanneer we deze plek bezoeken. In de avond kan u op eigen gelegenheid dineren in het mooie dorp van Arromanches.

Dag 5

Herdenking

Op de laatste dag zullen we een bezoek brengen aan Ouistreham waar we een aantal voertuigen en een V1 bekijken. Hier staat ook nog een landingsvaartuig die gebruikt is voor de speelfilm “Saving Private Ryan”. Hierna zullen we de reis afsluiten met een kleine ceremonie op het invasiestrand Sword Beach, waarbij we de hele reis en de oorlogsslachtoffers zullen herdenken. Aan alles komt helaas een einde en we zullen na deze informatieve en indrukwekkende vijf dagen weer terug rijden naar Breda, met als eindpunt Utrecht omstreeks 20:00 uur.

~Het programma zoals hier is voorgesteld is geheel onder voorbehoud. Indien door onvoorziene omstandigheden hiervan afgeweken moet worden, kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld~

ACCOMMODATIE

Brit hotel in Caen *** (mei en okt reis)

In dit hotel zullen we overnachten tijdens de Traditionele reizen naar Normandië in mei en oktober. Het Brit Hotel Caen Nord – Mémorial ligt in een rustige omgeving aan de rand van Caen, op slechts 400 meter van het museum Le Mémorial de Caen. De accommodatie is geheel voorzien van gratis WiFi en de kamers met eigen badkamer zijn recentelijk allemaal gerenoveerd. Elke kamer is voorzien van een telefoon met directe buitenlijn en koffie- en theefaciliteiten. Alle eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of douche en een haardroger. Elke ochtend kunt u in het restaurant van het Brit Hotel Caen Nord – Mémorial terecht voor een ontbijtbuffet en ook kunt u heerlijk vertoeven op het terras.

Brit Hotel

Inter hotel Otelinn *** (juli reis)

Tijdens deze traditionele tour naar Normandië in juli zullen we viermaal overnachten in het ***Inter hotel Otelinn, gelegen nabij de historische stad Caen. Dit hotel bevindt zich naast het Parc floral de la Colline aux Oiseaux en vlakbij het vredesmonument van Caen. Verder biedt het hotel comfortabele kamers aan die modern zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. De kamers beschikken over een eigen badkamer met een douche of bad, toilet, telefoon en flatscreen tv. In het hotel is gratis draadloos internet beschikbaar en ook is er een overdekt verwarmd zwembad aanwezig. In de ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd en ook is er een buitenterras te vinden bij het hotel waar  drankjes genuttigd kunnen worden van de 24-uurs bar.

Hotel Otelinn

REISSOM EN TOESLAGEN

 • De gehele reissom is per persoon op basis van een twee- of driepersoonskamer.
 • Toeslag 1-persoonskamer is €100,- in totaal.
 • Exclusief €15,- per boeking voor bijdrage garantiefonds GGTO.
 • Reis en/of annuleringsverzekering door deelnemers zelf af te sluiten indien gewenst.
 • Het minimum aantal deelnemers voor deze busreis is 25 personen en maximaal 50.
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van  €100,00 per persoon.

Na uw aanmelding krijgt u de boekingsbevestiging toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staan ook de gegevens om uw betaling te voldoen. Houdt er rekening mee dat als u lang wacht met opgeven, de bus vol kan zijn. Hierdoor moeten we helaas elk jaar mensen teleurstellen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Contact
Aanmelden

Comments are closed