Over ons

Battlefield Bus Tours organiseert busreizen naar Eerste en Tweede wereldoorlog plekken en is opgericht door Anne Ratterman. Sinds mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in de verhalen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Na mijn opleiding International Tourism Management aan de NHTV in Breda besloot ik om mijn passie te vervullen en begon reizen te organiseren naar plekken waar hevig gevochten is en waar een geschiedenis zich heeft afgespeeld die nooit vergeten mag worden. Momenteel werk ik aan de gehele organisatie van de aankomende tours naar Normandië, Auschwitz en het Ardennenoffensief en zal er ook alles aan doen om de beleving tijdens de reizen tot in de puntjes te verzorgen voor iedereen die met ons meegaat. De missie van deze reizen is om het verhaal over te laten brengen van de gebeurtenissen die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden en de slachtoffers te herdenken van deze oorlogen.

bbo1

Graag willen de gidsen zich ook aan u voorstellen. Mijn naam is Danny aka “Bones” en ik woon in het mooie Limburg. Na mijn periode als beroeps militair ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de geschiedenis van de Tweede Wereld oorlog. Dit mede door de geschiedenis die mijn familie tijdens deze oorlog heeft moeten meemaken. Al enige jaren ben ik ook een actief verzamelaar van WW2 items en bestudeer ik de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 4 jaar ben ik een actief lid van de re-enactment vereniging Triple A. Hierbij laten wij als groep de mensen kennis maken met levende geschiedenis. Hoe leefden onze bevrijders destijds, wat voor materiaal hadden ze tot hun beschikking enz. Dit alles laten we op diverse evenementen door heel Nederland aan u zien. De afgelopen jaren heb ik met de reizen van Hell’s Highway Battlefield Tours de mooiste contacten opgebouwd, heb ik meer over de geschiedenis geleerd en heb ik nog meer respect gekregen voor wat de bevrijder voor ons heeft gedaan. Als battlefield Tourguide neem ik u mee naar de gedenkplaatsen van de slachtoffers en de rustplaatsen van onze geallieerde bevrijders. Hier zal ik de verhalen en feiten vertellen hoe onze bevrijders felle strijd hebben geleverd om Europa te bevrijden. Hopelijk tot snel!

Mijn naam is Ton Broers. Lopen, fietsen en of rijden op en over de slagvelden uit de Tweede Wereldoorlog in west Europa. De afgelopen jaren heb ik tientallen Battle Tours uitgevoerd voor diverse groepen, zowel militairen als burgers. Met stip op een staat een tour in de omgeving van Oosterbeek en Arnhem in de voetstappen van de Britse Airborn een gedeelte van de operatie Market Garden. Maar ook amfibische landingen in Walcheren en Normandië (1944) over de Grebbeberg (1940) of de slag in de Ardennen (1944) over al deze operaties heb ik meerdere malen groepen in grootte van 50 man (touringcar) tot individueel rondgeleid. Ook voor het geven van lezingen en presentaties aan zowel militairen als burgers (scholen) heb ik ruime ervaring. Mijn hele werkende leven heb ik gewerkt bij het Korps Mariniers. Over de hele wereld heb ik onder de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden deelgenomen aan militaire operaties. Ik kan mijn praktische militaire ervaring gebruiken om deze tours (lezingen) extra inhoud te geven.

 

Ook hebben wij nog een ander teamlid die zich vooral bezig houdt als reisleider en als Marketing assistent. Mijn naam is Titus Wiltjer en woon in Venlo. Ik ben voormalig vrachtwagen / buschauffeur en kan door omstandigheden mijn beroep niet meer uitvoeren. Aangezien ik graag onder de mensen ben en graag wat te de doen heb, ben ik als vrijwilliger bij Battlefieldbustours goed op mijn plek. Ik ben altijd al geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog maar kon er weinig aan doen behalve films kijken. Dan krijg je een schoonzoon die er zoveel van weet dat hij zelfs gids is, jawel Danny aka “bones”. Hij nodigde mij een keer uit om met een tour van Battlefieldbustours mee te gaan en sindsdien ben ik mij meer en meer gaan interesseren in WW2. Nu ga ik regelmatig mee en als Travel Agent maak ik mij nuttig door Anne te assisteren met de organisatie, Danny te helpen door tijdens de excursies de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden en ik help mee met het schoonhouden van de bus en met parkeren op moeilijke plaatsen. O ja ik maak ook nog foto’s van de tours en in Normandië heb ik het voorrecht om op de Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer te mogen gidsen en een aantal interessante verhalen te vertellen. Samen zijn we een sterk team!

Tenslotte hebben we nog een nieuw lid toegevoegd aan ons team, namelijk Stephanie. Mijn naam is Stephanie van Leeuwen en ik woon in de provincie Utrecht. Ik ben werkzaam op het Mediapark in Hilversum, naast mijn huidige baan ben ik ook back up reisleiding bij Battlefield Bus Tours. Waar komt mijn interesse voor WW2 vandaan. Van huis uit heb ik dit al meegekregen, daarnaast kregen wij op de basisschool gastlessen van overlevenden uit de concentratiekampen en van veteranen, ook had de school een aantal monumenten om te onderhouden. Daarna ben ik nooit mijn interesse in WW2 verloren. Een aantal jaar gelden ben ik met Battlefield Bus Tours mee geweest naar Normandië, voor mij was dit een zeer bijzondere/onvergetelijke ervaring. Na deze reis besloot ik ook alle andere reizen te willen maken met dit team, waardoor zeer waardevolle vriendschappen zijn ontstaan. Zo ben ik ook bij het team gekomen als back up reisleiding. Ik hoop samen met u mooie gedenkwaardige reizen te mogen maken.

Comments are closed